Plant een kerk 4x3

Stel: Je woont in zuidelijk Afrika en bent een student van More than a Mile Deep (MMD), partner van Apollos, een holistisch, kerkelijk leerplan voor discipelschapstraining. Wat moet je doen om voor de cursus Planting and Nurturing Enduring Churches te slagen? Het antwoord is: Een kerk stichten!

“Als mensen denken aan het planten van een kerk in Afrika, stellen ze zich meestal voor dat ze samen met pas bekeerde mensen erediensten gaan organiseren, liefst met de wens om uit te groeien tot een megakerk”, zegt dr. Elesinah Chauke. “Het planten van een kerk gaat bij deze cursus van MMD heel anders.”

“Eerst”, legt ze uit, “bestuderen studenten de Bijbel om Gods plan met de wereld te ontdekken en hoe zijn missie op aarde door Jezus Christus werd vervuld. Met deze “routekaart” bezoeken ze een groep mensen om het spirituele klimaat, de bolwerken enzovoort te ontdekken.”

De studenten brengen hun bevindingen in kaart en vormen vervolgens een team van gelijkgestemde mensen. Het team start Bijbelstudies in kleine groepen en deelt hun ontdekkingen uit de Bijbel met de omgeving. Uiteindelijk begint de nieuwe “kerk” te functioneren, waarbij de MMD-studenten en hun team mensen uit de groep opleiden en toerusten om weer anderen te leiden.

Zo worden er nieuwe kerken in Zimbabwe geplant, waar MMD-studenten met vlag en wimpel voor hun studie zijn geslaagd.

Stichting Apollos ontwikkelt samen met MMD cursussen met dezelfde visie: Training en Ontwikkeling in de eigen cultuur en context. Het is mogelijk om een student te sponsoren vanaf € 10 per maand. De trainingen lopen in Afrika en Pakistan. Mogen wij jou uitdagen om een student te sponsoren? Klik hier om mee te bouwen!

© 2016 Apollos | Webdesign Irene Grafisch Ontwerp